Máte rádi rýži sypkou anebo dáváte přednost mírně lepkavé sushi rýži? S šikovným rýžovarem se vám podaří připravit přesně takovou rýži, jakou budete chtít. Gallet pracuje naprosto samostatně, stačí nasypat rýži, přidat vodu a je to. V nádobě o objemu 1,5 l uvaříte až 0,8 kg rýže (hmotnost před uvařením).
Nejenže se vyhnete vaření rýže v plastovém sáčku, ale v Gallet rýžovaru můžete snadno uvařit luštěniny, polévky i cereálie. K dispozici máte praktickou odměrku a lžíci na rýži.
Nesejdete se k jídlu všichni ve stejný okamžik? Nevadí! Stačí nechat hrnec po uvaření běžet, automaticky vám rýži uchová horkou.
Nepřilnavý povrch vyjímatelné nádoby, tepelně odizolované rukojeti a odnímatelný přívodní kabel zajistí pohodlné použití i čištění. Gallet je navíc vybaven ochranou proti vyvaření vody a skleněnou poklicí pro výstup páry. Všechny tyto ochranné prvky zvyšují komfortní použití rýžovaru Gallet.
Kuřecí maso na zelenině s omáčkou z ricotty a parmazánu
Propláchneme hrnek basmati rýže společně s hrstí quinoa. Nasypeme do rýžovaru, přidáme sůl, špetku italského koření, 2 lžíce slunečnicových semínek a 2 čajové lžičky semínek černého sezamu. Zalijeme vodou tak, aby hladina vody byla asi 1,5 cm nad hladinou rýže. Přidáme kousek másla (asi 10 g), přiklopíme pokličkou a zapneme rýžovar. Po přepnutí rýžovaru na funkci keep warm necháme ještě 10- 15 minut rýži dojít bez odklopení pokličky.
Na pánvi osmažíme půlku červené cibule na kousky, přidáme nakrájená kuřecí prsa. K masu vzápětí přidáme 1/2 čerstvé červené papriky a asi 5 cm cukety na kousky, 1 menší mrkev a 2 menší žampiony na tenké plátky. Osolíme, opepříme, přidáme směs italského koření, špetku kmínu a chilli a restujeme, dokud není zelenina měkká na skus a maso hotové. Přidáme 2 - 3 polévkové lžíce ricotty, 1 dl vody a necháme provařit asi 10 minut za stálého míchání. Přidáme 2 polévkové lžíce nastrouhaného parmazánu a necháme 2 minuty probublat. Nakonec přimícháme hrst kešu oříšků a můžeme podávat společně se směsí připravenou v rýžovaru.